Hopp til innholdet

15 vertikale hageideer – Perfekt for liten plass

Vegghengte hermetikkbokser i livlige farger er perfekte til å henge på veggen. Fyll dem med planter og blomster og se veggen vokse og gro.

Dersom du er glad i urter kan du henge opp klare glasskrukker, f.eks norgesglass og fylle dem med jord og urter. Gir en dekorativ vegg med velsmakende og velluktende urter.

Heng opp en klynge med håndmalte krukker i forskjellige fargetoner for å skape et dekorativt blikkfang på balkong eller yttervegg.

Har du et gammelt møbel kan du omgjøre den til noe nytt og spennende, f.eks som et blomsterbed. Her er det brukt en gammel kommode som ellers ville blitt kastet. Legg plast i bunnen slik at treplatene ikke råtner.

Disse vakre glasskulene med hull kan man fylle med jord, sand og en dekorativ liten plante, f.eks en liten kaktus og henge opp i vinduskarmen?

Man behøver ikke særlig med utstyr for å lage en flott, vertikal hage. Man kan f.eks benytte gamle trekasser eller eplekasser og stable dem oppå hverandre.

En slyngplante blir svært så dekorativ etterhvert som den vokser og slynger seg oppover. Slike vegger fås kjøpt hos de fleste gartnere.