Hopp til innholdet

Tak til Veranda – Fine overbygg til veranda man kan montere selv

Å sitte på verandaen og nyte solen som titter frem er deilig, men noen ganger kan det også være fint å skygge litt for solen, spesielt på sommeren hvor solen står sterkt eller man ønsker å ha et overbygg som beskytter mot regn.

Det finnes flere måter å lage en koselig hage som også beskytter mot solen på. Man kan for eksempel sette opp et partytelt og flytte hagemøblene dit, eller man kan montere et tak over verandaen. Her kan du se noen flotte veranda-tak og overbygg du kan montere selv.

Disse takene til veranda gir deg ikke bare skygge, de beskytter også 100% mot skadelige UV stråler og leder bort regnvann dersom det skulle komme en regnbyge. Alle disse kvalitetene gjør at uterommet kan utnyttes enda mer – og man forlenger samtidig levetiden på hagemøbler, grill og hageutstyret.

Floria er et stilrent og enkelt tak man kan montere inntil husveggen for å beskytte møbler mot sol og regn. Taket er av halvgjennomsiktig 8 mm polykarbonat plast som tåler mye, også støt. Materialet er nesten uknuselig og brukes blant annet også i flyvinduer og visir. En UV bestandig plastfilm beskytter også mot solen. Taket skråner noe ned mot hagen slik at vann renner fritt ut på siden.

Floria – Veranda tak 8mm /Gardenstore.no

Floria kommer i flere størrelser og lengder slik at du kan velge et tak som passer din terasse best. Den stilrene og enkle stilen gjør at taket vil passe fint inn til både moderne eller klassiske hus-stiler.

Floria 5,6x3m /Gardenstore
Floria 3,1x3m /Gardenstore

Feria er laget av samme materiale som Floria, nemlig hardfør kanalplast. Denne varianten kommer i 3 forskjellige bredder og er åpen og lys som passer til alle hus-stiler. Materialene er vedlikeholdsfrie, ruster ikke og har riller som leder regnvannet ned mot hagen.

Feria – Verandatak /Byggmax

En pergola variant er et annet alternativ som er lett å åpne opp dersom man skulle ønske det. Denne fra Gardex er av høy kvalitet og skygger fint for solen når den er på sitt sterkeste. En pergola behøver nødvendigvis ikke å bare monteres på verandaen, den kan også flyttes lengre ut i hagen hvor man kan støpe eller kjøpe ferdige fundamenter (byggmax).

Pergola fra Gardex til hage og terasse /Gardenstore.no

Les mer om utendørs bålplass eller smarte carport løsninger.