Hopp til innholdet

Betongmøbler utendørs – Moderne og stilig

Betongmøbler gir en moderne og røff stil som mange liker, den røffe stilen skaper flotte kontraster til terassebord i treverk og grønne planter når disse plasseres utendørs. I tillegg er betongmøbler nærmest vedlikeholdsfrie og kan fint stå utendørs hele året rundt.

Man ser ofte for seg at betongmøbler er massive og uhåndterbare, men selv om betongmøbler veier mer enn tradisjonelle tre-møbler har man med moderne produksjonsteknikker klart å lage tynne bord og benker som samtidig tåler mye vekt, og de vil heller ikke blåse bort under kraftig vind eller storm. Siden betongbord, benker og potter er tilnærmet vedlikeholdsfrie er utendørs møbler i betong et ypperlig valg til f.eks hytta.

Tåler fint å stå ute hele året

Disse flotte benkene og bordene fra Gardenstore kommer i flere lengder og størrelser. Den tynne betongplaten er håndlaget slik at man får et unikt møbel som tåler å stå ute hele året, basen er også galvanisert slik at den fint kan stå langs sjøkanten, sommer som vinter.

Benk og bord i håndlaget betong /Gardenstore
Benk og bord i håndlaget betong /Gardenstore

Noe av det vakre med møbler og bord i betong er den røffe stilen og unike ru overflaten, full av bobler, naturlige småsprekker og mønstre. Dersom du er glad i en slik røff og industriell stil, vil du kanskje også like disse kule lampene i betong fra lunelamper.

Fra danske House Doctor kommer disse elegante utendørs-pallene i betong som passer utrolig godt utendørs, men også som solide og industrielle bord innendørs. På disse kan du plassere lys, blomster og vaser, gjerne i andre materialer som gir en flott kontrast til den kjølige betongen.

Fifty betongpall /Reforma.no

Slank og moderne betongsofa med rett rygg som enkelt kan plasseres langs yttervegg eller rundt omkring i hagen. Med en base av galvanisert stål behøver man ikke å bekymre seg for vedlikehold annet enn en grov vask ved behov.

Moderne betongsofa med rett rygg /Gardenstore

Gard er en stilig serie av dype og store potter og krukker av betong, perfekt for innendørs og utendørs bruk. Her kan du plante store grønne planter som gir farge til utemiljøet.

Gard – House Doctor /Reforma.no
Gard – House Doctor /Reforma.no

Ravi fra Bloomingville er en lekker serie av betongbord og sidebord i tykk betong som passer fint inne og ute. Bruk dem som sofabord eller som dekorative elementer fulle av planter, lys og krukker.

Ravi – Bloomingville /Kitchentime

Betongbord med galvanisert base, håndlaget i tynn betong som passer like fint innendørs som utendørs.

Bord i betong /Gardenstore

Deko fra Bloomingville er noen dekorative krukker i farget betong som har en unik håndlaget stil over seg, med ujevne overflater og en vakkert farget-overflate.

Deko – Bloomingville /Reforma.no

Gjør stilen komplett med tallerkener og serveringsfat i dekorativ betong, f.eks dette fatet fra Lene Bjerre i vakker mønstret betong.

Fat i betong fra Lene Bjerre /Kitchentime

Male dem?

Det er ikke noe problem å male om betongmøblene eller blomsterkasser i betong dersom du nå eller senere skulle ønske en annen farge. Jotun har en rekke gode tips til hvordan dette best kan gjøres, men i korte trekk må man:

  • Først vaske betongmøblene grundig slik at man fjerner overflødig kalk, sopp eller andre vekster som kan ha satt seg på betongoverflaten.
  • Deretter bruker man en primer som er spesialutviklet for påføring på mur og betong.
  • Etter at betongen er vasket og primet kan man bruke en akryl murmaling for å male betongmøblene i den fargen man ønsker. F.eks noe som matcher resten av eksteriøret, eller i kraftige kontrastfarger.

Les mer om stilige tallerkener i tre, skap skygge i hagen med et solseil eller lag en utendørs bålplass på terassen eller i hagen.