Hopp til innholdet

Kontrastvegg ideer til hjemmet – Mal, flis, panel og mer

En kontrastvegg skaper som navnet tilsier en kontrast til resten av interiøret og stilen i boligen, her finnes det mange muligheter og vi skal se litt på forskjellige måter du kan skape en elegant kontrastvegg på selv.

Den klassiske kontrastveggen består av en vegg i boligen som er malt i en annen, gjerne sterkere farge. Men ved å bruke ulike materialer kan du skape en dekorativ og litt annerledes kontrastvegg i stue, soverom eller bad.

Stein og mur kan gjerne brukes for å skape en kontrastvegg i boligen. Med mur og stein legger man til tekstur, nøytral farge og varme i rommet, og er perfekt for å skape en rustikk følelse.

Man behøver ikke nødvendigvis stable murstein på murstein for å få den sjarmerende, rustikke følelsen. Det finnes paneler med murstein og stein utseende som er enkle å montere på eksisterende vegg og kan likeledes fjernes dersom man ønsker noe nytt senere år. Byggmax eller VidaXL har flere slike typer paneler i sine nettbutikker.

Geometriske mønstre skaper et ekstra dekorativt element og kontrast mot resten av huset’s vegger. Her kan du male opp et geometriskt mønster eller montere brystplater eller flate lister for å skape dybde og kontrast.

Er du kunstnerisk av deg kan du skape et vakkert veggmaleri i stue eller soverom, dersom du ikke er like stødig med malerpenselen kan du istedet bruke sjablonger for å skape mønstre i ulike farger på en kontrastvegg. Perfekt til barnerom for å skape livlige og fargefulle, glade vegger.

Den enkle og klassiske kontrastveggen består av en vegg som har en helt annen farge enn resten av rommet. Dersom du ønsker en litt annen tilnærming kan du først male hele veggen i én farge og deretter lage mønstre, striper eller former med maskeringstape og male i flere kontrastfarger.

Dekaler og klistremerker kan også skape en dekorativ stil. Dette er en enkel måte å skape liv på en ellers kjedelig vegg.

Strukturerte vegger skaper en subtil effekt på veggen din og tilfører dybde og bevegelse. Bruk vegghengte stukkaturer, f.eks disse brystplatene fra Orac Dekor.

Veggpanel kan også benyttes for å skape en elegant og annerledes kontrastvegg. De fleste moderne boliger bygges med slette gipsvegger idag, og da kan en enkelt vegg av rå rupanel eller annet treverk skape en delikat kontrast med naturlige farger og mønstre.

Tapet har fått en oppsving de senere årene. Disse kommer i utrolig mange variasjoner med mønstre, farger, bilder og forskjellige teksturer. Perfekt for å skape en vakker bakvegg på soverom eller i stue. Se mer vakker tapet hos Homeroom.no

Les mer om hvordan du kan dekorere veggen med kurver eller hvordan du kan lage vertikale hager.