Hopp til innholdet

Dekor og pynt til stue

Valg av dekor for stuen din avhenger av din personlige smak, stil og budsjett. Det er imidlertid noen generelle tips du kan følge for å finne en dekor som passer godt til stuen din.

Pond speilet fra danske Ferm Living får du ikke bare et funksjonelt speil, men også et dekorativ veggpynt. Speilets form er inspirert av hvordan vannet beveger seg fritt og bryter elegant opp stramme linjer ellers i interiøret. Speilet kan henges både loddrett og vannrett på soverommet, i entreen eller stuen.

Pond fra Ferm Living /Nordicnest.no
Krukke formet som et ansikt. Antikk look i skiftende farge. /Homeroom.no

Air fra Design House Stockholm er en elegant kommode og høy skjenk med vakkert mønstrede skapdører av flettet rotting og varmt treverk. Air kommer i fargene Eik, Hvit eller moderne sort.

Air – Lav skjenk /Glass og interiør
Air – Design House /Nordicnest.no
  1. Vurder rommets fargepalett: Tenk på fargene som allerede finnes i stuen din, inkludert veggfarge, møbler og gulv. Velg dekor som passer til disse fargene, eller som komplementerer dem.
Drip lysestake L 25 Gold /Nordicnest.no
  1. Vurder størrelsen på rommet: Hvis stuen din er liten, kan store og tunge dekorative gjenstander gjøre rommet overfylt. Velg mindre dekor eller hengende kunstverk som tar opp minimalt med plass. Hvis stuen din er stor, kan du vurdere større dekor eller flere dekorative gjenstander.

Dekorativ Møbel: En fryd for øyet, elegant med lekre linjer – slik vil vi beskrive Odette. Lenestolen er svært spesiell, og kommer til å skape en innovativ atmosfære i rommet. Den luksuriøse stolen har stamme av kryssfiner og furu, alt treet er FSC-merket. Trekk av glatt, fin fløyel som skimrer i lyset.

Odette dekor lenestol /Homeroom.no
  1. Vurder stilen på møblene dine: Hvis du har moderne eller minimalistiske møbler, kan du vurdere en enkel og ren dekor. Hvis du har antikke møbler, kan du vurdere dekor som passer til denne stilen, for eksempel antikke vaser eller malerier.
Poetry gulvteppe /Nordicnest.no
  1. Vurder belysning: Belysning spiller en stor rolle i å skape stemning og atmosfære i stuen din. Velg dekor som vil bli opplyst av naturlig lys eller lamper for å fremheve dekorasjoner.
Vegguret Watch:Out i eik fra Applicata er designet av Anne Boysen. Den har et minimalistisk design i massiv eik med stilrene visere og er produsert i Danmark /Nordicnest.no

Fly fra &Tradition er en lekker loungebord med avrundede kanter og topp-plate av utsøkt marmor. Perfekt for et stilrent og moderne hjem.

Fly lavt loungebord i vakker marmor /Lunehjem.no
Fly lavt loungebord i vakker marmor /Lunehjem.no

Dekorative vaser er en fin måte å komplimentere farger eller skape kontraster på. Disse vakre balloon vasene fra danske Louise Roes estetiske formspråk er både lekent og elegant. Vasen er som en skulptur og pynter opp plassen den står på.

Balloon vaser til dekorasjon og pynt /Nordicnest.no
Isbøtten fra Bloomingville er laget av aluminium og har en trendy gullfinish fra Bloomingville /Nordicnest.no

Array fra WOUD er en serie møbler med en flott kombinasjon av utsøkt moderne design og innslag av tradisjonelle og retro elementer. Serien kombinerer ofte treverk, valnøtt og eik sammen med svart stål som skaper en delikat kontrast mot hverandre. Array er perfekt som dekorative oppbevaringsmøbler med flate og rette skapdører og elementer av trespiler som bryter opp teksturen.

Array fra WOUD / Glass og interiør
Array fra WOUD / Glass og interiør
Array fra WOUD / Glass og interiør

STOFF Nagel lysestaken er en luksuriøs og klassisk lysestake som har fått sin renessanse siden storhetstiden da den først ble designet på 60-tallet. Lysestaken har sammenkoblede staker i vakkert gyllent metall som passer kjempeflott til den skandinaviske interiørstilen. En slik lysestake vil være en enkel måte for å få litt farger og går fint sammen med mange andre grunnfarger i interiørstilen.

STOFF Nagel lysestaken /Nordicnest.no

Noen populære dekorasjonsartikler for stuen inkluderer malerier, vaser, puter, teppe, speil og lys. Du kan også vurdere å bruke planter eller blomster for å gi stuen din et naturlig og friskt preg. Husk at det viktigste er å velge dekor som gjør deg glad og komfortabel i ditt eget hjem.

Les gjerne mer om Hengende Blomsterpotter – Heng planter fra taket, Elegante og Vakre Bord av Marmor og Stein og Svarte vegghyller av metall – Perfekt til bad, kjøkken og gang.