Hopp til innholdet

Lekehus til Barna – Fine lekehytter man kan ha i hagen

Å ha sin helt egen hytte eller lekehus når man var barn var stor stas, mange foreldre synes det er gøy å bygge et lekehus helt selv fra bunnen av, men for dem som ønsker å spare tid og ønsker noe som er litt mer lettvint finnes det gode byggesett av lekehus til barn.

Disse lekehyttene kommer i halvferdige byggesett. Når du etterhvert skal montere hytten kan du begynne med grunnen. Jevn ut bakken, grav bort det øverste jordlaget og erstatt det med grus. På den måten blir underlaget stabilt. Legg ut murblokker eller grav ned enklere fundament. Kontroller med vater at alle blokkene havner i samme høyde. Bind sammen med bærebjelker av impregnert treverk, og dere har en ferdig grunn som lekehytten kan monteres på.

Maling og takbelegg er ikke inkludert. La gjerne barna hjelpe til, og gjør det til et morsomt familieprosjekt.

Enkel lekehytte for barn /Netthandelen.no

Tornerose er en flott og liten lekehytte for små barn som leveres i et byggesett. Settet inkluderer postkasse og tavle, og man maler lekehytten selv med fargene man selv ønsker.

Tornerose – liten lekehytte for barn /Byggmax

Sonja er en stor lekehytte som også blir en kjempefin bod når barna vokser opp. Saltak og to store sprossede vinduer slipper inn godt med lys. Alt sammen leveres i et praktisk byggesett sammen med skruer, spiker og bruksanvisning. Alt som gjenstår, er å sette sammen alle delene i fred og ro.

Sonja – stor lekehytte for barna /Gardenstore
God boltringsplass innendørs /Gardenstore

Alice er en flott lekehytte i tradisjonell stil med sin egen terrasse og overbygg over døren. Her får du også med benk og en kioskluke slik at barne kan finne på mye morsomt i lekehytten.

Alice lekehytte /Byggmax

Lido er en litt større variant som både kan fungere som lekehytte til barna, gjestehytte ved store besøk eller som bod og lagringsplass når barna er store. Hytten er laget av Polhus som bygger kvalitetsprodukter som er enkle å sette opp.

Lido gjestestue /Gardenstore

Les mer om hvordan du kan skape le og beskytte mot sol med et solseil eller se disse flotte overtakene til veranda.