Hopp til innholdet

Nydelige utekjøkken – Inspirasjon til utekjøkken

Skap et herlig uterom og nyt dagene utendørs med matlaging, vafler og tilberedning av fisk og kjøtt med et praktisk utekjøkken. De fleste har allerede en grill stående utendørs og da er ikke steget langt fra å kunne få et velfungerende og praktisk utekjøkken.

Lacko utekjøkken fra Hillerstorp /Gardenstore.no

En pergola kan bli et fint midtpunkt i hagen og et bra sted å plassere et utekjøkken og grill, man kan enten bygge en selv eller kjøpe en ferdig Pergola som man kan sette opp. Denne Messina pergolaen har tak av solid stål, utlufting i toppen og takrenner slik at grill og utekjøkken står trygt og varer lengre.

Messina pergola med tak av stål og utlufting /Byggmax.no

En veldig enkel løsning er å la en serveringsvogn tjene som et utekjøkken. Å henge en knottlist eller kjøkkenrekkverk på husveggen forsterker kjøkkenfølelsen. 

Tipi fra Gardenfire øker kosen og passer kjempefint inn med resten av utekjøkkenet. Tipi er en vedfyrt hage og terrasse peis som også kan fungere som grill (har grill innsats), Tipi har en kul form og er laget av cortenstål. Et spesielt stål der rusten danner en vakker oksidert overflate i stedet for korrosjon, noe som betyr at denne kan stå utendørs hele året.

Dersom denne skal plasseres på tregulv kan man kjøpe en tilpasset gulvplate for å beskytte underlaget.

Hyggelig stemning med Tipi hagegrill og peis /Gardenstore.no

Utekjøkken i treverk og spiler – Jabo Utekök er et svensk firma som lager utekjøkken og utemøbler tilpasset det nordiske klimaet og bruksområde. Deres møbler og utekjøkken bruker overdimensjonerte rammer for å sikre langvarig holdbarhet og levetid.

Jabo utekjøkken kommer både med og uten vask og er beregnet for deg som allerede har en grill, men som ønsker en benkeløsning og kanskje en vask slik at du kan tilberede maten utendørs i solen. Jabo utekjøkken kommer i to størrelser og i fargene impregnert treverk, hvit og sort.

Utekjøkken fra Jabo /Grønt Fokus

Gjør et hjørne av terrassen til et utekjøkken. Bygg eller kjøp en solid benk av tre med plass til grill og maling i samme tone som balkongrekkverket.

Jabo produserer også levegg som kommer i samme stil som deres utekjøkken og er perfekte for å skape en hyggelig utekjøkken atmosfære og samtidig skjerme for innsyn og vind.

Jabo Levegg /Byggmax.no

Du kan også slippe fantasien løs og benytte andre materialer for å skape ditt helt særegne utekjøkken. For eksempel ved å støpe opp en betongvegg, bruke gamle fliser fra andre prosjekter eller som du har kjøpt brukt, eller som her hvor de har brukt en solid jernplate som etterhvert vil rustne og være med på å skape et unikt fokuspunkt i hagen.

Her er det brukt en rusten jernplate som sprutbeskytter

Netthandelen.no har et utvalg av rimelige utekjøkken i metall som passer fint inn på hytta og i hagen, deres modeller har gode anmeldelser og nyttige funksjoner som integrert vask og benkflater i stål.

Utekjøkken med hjul /Netthandelen.no
Utekjøkken med ben og hylle /Netthandelen.no

For deg som er ute etter en enkel arbeidsbenk for tilberedning av mat som også kan brukes til andre hobbyer som hagestell har Hillerstorp laget disse enkle og praktiske benkene til utekjøkken av metall, her får du en praktisk 120 cm lang arbeidsbenk som kan brukes til både matlaging og andre formål.

Arbeidsbenk til utekjøkken og hobby /Gardenstore.no

Lacko serien fra Hillerstorp inneholder både rimelige arbeidsbenker i enkel fasong eller med integrert vask og kum. Disse kan stå alene eller settes sammen for å skape et større utekjøkken og arbeidsflater på terrasse, hytte og hage slik at du kan nyte sommer og vår mens du lager mat, steker vafler og koser deg i solen.

Lacko serien fra Hillerstorp /Gardenstore.no

Støp gjerne en betongbenk selv for å sette din egen personlige touch på uteområdet.

Støpt utekjøkken i betong

Les gjerne mer om Norgesglass serien – Tradisjonell og tidløs design til kjøkken og pynt, Nytt drivhus til hagen eller denne smarte og kompakte pizzaovnen med ved, kull og gass til hjemmebruk.