Hopp til innholdet

Norgesglass serien – Tradisjonell og tidløs design til kjøkken og pynt

De velkjente og ikoniske «norgesglass» krukkene har fått sin renessanse og er nå tilbake i en stor serie av servise, kopper, karafler og mer til kjøkken og spisebord. Norgesglass serien er med sin tidløse sjarm et opplagt valg for valg av servise til hytte eller hjem og bolig hvor man ønsker en rustikk eller landlig stil.

Men norgesglasset serien kommer ikke bare som oppbevaringskrukker og syltetøyglass, en rekke spennende nyheter har gjort at norgesglasset nå kommer i en lang rekke variasjoner som både kan brukes som pynt i stuen, som belysning og som fine kjøkkentekstiler.

Norgesglass telysholdere – Et nostalgisk lys /Hyttefeber.no

Norgesglass serien kommer nå i mange varianter og nyheter når stadig butikkhyllene, slik kan man utvide sin egen samling og pynte hus og bord med denne klassiske serien med den ikoniske norgesglass logoen.

Karaffel med norgesglass motiv /Hyttefeber.no

En av nyhetene i 2021 er karaffelen av glass med den klassiske norgesglass logoen, kjempefin som et midtpunkt på til både frokost og middag hvor logoen utheves når man fyller opp saft, juice eller andre drikkevarer.

Pynt opp bordet med denne kjempefine lysholderen fra norgesglasset /Hyttefeber.no

De flotte flaskene kan også fylles opp med fargerik væske, grener, kvist, sand, kanelstenger, perler, godteri, eller noe helt annet ingen har tenkt på før! Her er det bare å slippe fantasien løs og lage sine helt egne dekorasjoner.

Lamper av norgesglass er en unik serie av belysning som fungerer fint til både bordet eller som nedpendlet, les gjerne mer om norgesglass lampene på Lunelamper.

Lamper av norgesglass /Hyttefeber

Norgesglasset kommer ikke bare i glass, men også i elegant porselen med et vakkert tradisjonelt mønster fra Bogstad. Disse porselenskrukkene i norgesglass serien er laget av Porsgrund porselensfabrikker og kommer i fine tradisjonelle mønstre og farger.

Porselenskrukker fra Norgesglasset /Hyttefeber.no
Porselenskrukker fra Norgesglasset som vase /Hyttefeber.no

En kjempefin gaveidé

Dersom du har vanskeligheter med å finne på gaveideer vil kanskje et av norgesglass seriens produkter være et godt valg. Spesielt om personen liker interiør, det tidløse eller det landlige vil et av norgesglass produktene være et kjempegodt valg.

Norgesglass koppen kommer i to varianter – både som vanlig drikkeglass man kan bruke i det vanlige til melk, juice og brus, eller som en krusvariant med hank som fungerer kjempefint til både varm og kald drikke!

Tradisjonelle norgesglass har alltid vært populære og de har solgt godt på bruktmarkedet i mange år. Nå er derimot serien tilbake med nyproduserte norgesglass i den klassiske varianten med skrulokk og den fine logoen. Perfekt for sylting eller oppbevaring av tørrvarer og godteri.

Stort tradisjonelt norgesglass med lokk på 2 liter /Hyttefeber.no
Norgesglass med hengslet lokk og gummipakning for sylting /Hyttefeber.no

En av nyhetene er denne ekstra store krukken fra Norgesglass som rommer hele 2 liter, komplett med det tradisjonelle lokket og den fine logoen i glasset. Tips, krukkene kommer også i en rekke mindre størrelser slik at man kan kombinere forskjellige størrelser på kjøkkenbenken og vise frem råvarer.

Norgesglasset tradisjonelle trekasser /Hyttefeber.no

For en ekstra rustikk og bonderomantisk stil kan man gjerne plassere glasskrukkene på en fin måte, for eksempel ved å bruke en av de originale norgesglasset trekassene. Disse rommer opptil 3 norgesglass og bidrar til en lekker helhet i dekoren.

Kjøkkenkluter fra Norgesglasset i økologisk bomull /Hyttefeber.no

Les gjerne mer om dekor og interiør til kjøkkenet, blant annet Nydelig Påskeservise – Kopper og tallerkener i påskemotiv, Vakre hyller til kjøkkenet eller Delikate keramikk tallerkener og servise.

Her på momenta er målet å beskrive vakre møbler og interiør, se for eksempel våre tips av retro-sjarmerende skjenk av rotting eller vakre vaser i farget glass.