Hopp til innholdet

Nytt drivhus til hagen – Store og små drivhus levert hjem på døren

Vurderer du å starte med drivhus i hagen? Nå kan du få flere prisgunstige drivhusmodeller levert rett hjem på døren, noe som gjør det enklere å starte med dyrking i drivhus i egen hage. Her kan du finne flotte drivhus modeller som ikke bare kan brukes til dyrking, men også som hagestue eller som en kombinasjon av de to. Hva er vel mer perfekt en en sen sommerkveld med en bok eller et glass godt, omgitt av duften fra blomster og urter?

Å dyrke mat og grønnsaker i drivhus er en koselig hobby å drive med som ikke behøver å koste mye. Det er fullt mulig å få tak i gode drivhus som varer i mange år til en rimelig pris og samtidig få det levert hjem på døren slik at man kan starte byggingen med en gang.

Emilia drivhuset fra Grønt Fokus er et nytt og moderne drivhus som er litt utenom det vanlige. Emilia drivhuset er nemlig satt sammen av treverk og glass som gir en trendy og stilig utseende. Det solide, trykkimpregnerte treet i gråtoner, kombinert med takhøyden på nesten tre meter, skaper en fantastisk følelse av plass som nesten er magisk.

Elegant drivhus som er laget av treverk og glass /Grøntfokus.no

Palram Victory Orangery er et stort drivhus med mørke aluminiumsprofiler i et flott design og svært god takhøyde og vil være perfekt for både dyrking av grønnsaker og salater, så vel som hagestue og sommerstue. Med 11 kvadratmeter og stor takhøyde kan dette drivhuset brukes for mer omfattende dyrking eller deles opp i en kombinasjon av drivhus og hagestue. Drivhuset kan du få levert hjem på døren og monteres selv eller ved hjelp av innleide profesjonelle.

Palram Victory Orangery /Netthandelen.no

Å dyrke i et drivhus har mange fordeler, ikke bare får du rykende ferske økologiske grønnsaker, men selve dyrkingen og stell av plantene er som terapi i seg selv. Med et drivhus hjemme vil det ikke være noe problem å dyrke agurker, tomater og mye mer helt på egen hånd. Nyt duftene av plantene og opplev roen man får når man steller og graver i den næringsrike jorden.

Lite vedlikehold – godt for plantene

Balance drivhuset er et rimelig drivhus perfekt for hagen /Netthandelen.no

Et drivhus behøver ikke å koste en formue for å være av god kvalitet og gi gode groforhold for planter og grønnsaker. Palram Balance drivhuset er f.eks et svært prisgunstig alternativ som koster omtrent 8000 kroner og har romslig plass med glassplater som beskytter plantene mot kraftige UV stråler samtidig som den slipper igjennom sollysets farger som plantene bruker for å gro.

Drivhuset har god ståhøyde og tåler snø om vinteren /Netthandelen.no

Drivhuset er solid bygget med en ramme av aluminium som tåler vekten av 80 kg snø pr kvadratmeter om vinteren og kan dermed stå montert hele året. Det vil uansett alltid være lurt å fjerne så mye av snøen som mulig, spesielt dersom det er tung og våt snø som veier mye.

Balance drivhus med 5 års garanti /Netthandelen.no

To vinduer sørger for effektiv ventilasjon og den rampeformede dørkarmen gir enkel tilgang med trillebår. Drivhuset har god takhøyde og dobbeldør. Innebygd takrennesystem holder regnvannet unna. 

Juliana Grand Oase er drivhuset til deg som ønsket et drivhus med god plass. I den rektangulære Grand Oase kan du boltre deg på opptil 18 kvm og nyte en svært romslig og komfortabel takhøyde. Grand Oase er perfekt for deg som kanskje ønsker en kombinasjon av hagestue og drivhus, her kan du slappe av med en bok eller ha en koselig kveld med venner og familie i duften av blomster, urter og nydyrkede grønnsaker.

Grand Oase – Produsert i Danmark /Grønt Fokus
Grand Oase – Produsert i Danmark /Grønt Fokus

Tips, med et vekstlys til planter kan du snikstarte grosesongen om våren eller øke produktiviteten til plantene om kvelden. Du finner flere tips til vekstlamper på Lunelamper.no

Små drivhus og drivhus til pallekarm

Til deg som har en liten hage eller kanskje bare en enkel terrasse vil et vanlig drivhus kanskje bli for stort for boligen din. Det finnes allikevel fine løsninger for deg som har lyst til å dyrke mat og grønnsaker i et drivhus og som har liten plass.

Palledrivhus /Netthandelen.no

Pallekarm dyrking har blitt populært de senere år og tilbyr en enkel måte å dyrke urter, grønnsaker og salater på uten at det tar mye plass, noe som er perfekt for deg som har en liten hage eller bare en terrasse. Med et pallekarm drivhus kan du fortsette dyrkingen lengre ut i sesongen eller beskytte vekstene og salatene dine mot insekter og snegler på en enklere måte.

Palledrivhus /Netthandelen.no

Dette smarte pallekarm-drivhuset tilbyr en enkel måte å dyrke mat på et lite areal som samtidig beskytter plantene dine. Med en egen luke kommer du enkelt til plantene og kan høste når du trenger urter eller salat til matlagingen.

Minidrivhus som kan plasseres over urter og salater for å beskytte og varme /Gardenstore.no

Et veggdrivhus er også et fint alternativ dersom du ikke har så mye åpen hageplass tilgjengelig, eller dersom du har en solvegg på eiendommen du ønsker å utnytte optimalt! Veggdrivhus tar liten plass og kan også brukes som redskapsbod om vinteren.

Praktisk Veggdrivhus /Grønt Fokus

Oasis er et annet lite drivhus med rund form som er enkel å plassere i enhver hage. Drivhuset har en form som minner om et klassisk lysthus og har god ståhøyde slik at du kan stelle med plantene og komme lett til. Oasis benytter polyokarbonat glassplater som beskytter mot UV stråler samtidig som dem slipper igjennom det nyttige sollyset som plantene trenger.

Oasis – Rundt drivhus på 5 m2 /Netthandelen.no
Stort rundt Orangeri/Lysthus på 13 m2 – Floria /Gardenstore.no

På momenta.no kan du finne flere tips til hage og interiør! Hva med å nyte en deilig pizza eller et nystekt brød i drivhuset på ved eller gassfyrt pizzaovn? Les mer om praktiske uteboder og hageboder til hytta, praktiske badekar i plast eller skap skygge mot solen med et solseil.