Hopp til innholdet

Smarte kaffemaskiner som automatiserer kafferutinen din

En smart kaffetrakter lar brukerne enkelt kontrollere innstillinger og bryggetider via en timer eller smarttelefon slik at du kan stå opp om morgenen til en nykvernet, fersk kopp kaffe. Smarte kaffetraktere gjør det også mulig å tilpasse drikkepreferanser og sikre et brygg som har riktig styrke, temperatur og størrelse.

Schoop fra Hamilton Beach er en rimelig og enkel kaffetrakter for deg som kun har behov for en enkel timer som styring. Denne kan man programmere manuelt for å brygge klar en kaffe hver morgen til et fast tidspunkt, perfekt for deg som ønsker en kopp nybrygget kaffe klar om morgenen.

Schoop fra Hamilton Beach Kaffetrakter /Kitchentime.no

Det såkalte GoldTone -filteret som bryggeren bruker, kan gjenbrukes så mange ganger du vil og eliminerer behovet for å bruke et papirfilter – bra for lommeboken og miljøet! Filteret kan lett tas ut av bryggeren etter bruk og skylles under kranen eller vaskes i oppvaskmaskinen. Filteret er formet slik at du også kan bruke et papirfilter hvis du ønsker det. Bryggeren har selvfølgelig en antidryppfunksjon som lar deg fjerne kannen ved servering uten at kaffe fra filteret drypper ned på tallerkenen. Automatisk utkobling etter 40 minutter betyr at du kan føle deg trygg på bryggeriet selv om du glemmer å slå det av etter bruk. 

Philips Grind & Brew HD7769/00 har innebygget kaffekverner med dobbel bønnebeholder, slik at du enkelt kan bytte mellom to forskjellige kaffesmaker. Eller du kan fylle den ene halvdelen med koffeinfri kaffe for når du vil ha en kopp på sofaen om natten. Takket være timeren, våkner du med fersk kaffe hver morgen. Natten før kan du stille inn når du vil at kaffemaskinen skal begynne å fungere. 

Philips Grind & Brew med timer /Whiteaway.no

Er det noe bedre enn ferskmalt kaffe om morgenen? Denne maskinen er perfekt for deg som ønsker en høykvalitetskaffe om morgenen og mulighet for å selv angi styrken ved å justere male-grovheten. Med automatisk stopp etter to timer.

Philips Grind & Brew med timer /Whiteaway.no

Siemens EQ.6 plus s700 er en nydelig automatisk kaffemaskin for deg som ønsker fantastisk design og funksjonalitet. Denne kaffemaskinen kan tilkobles smart home appen som gir deg tilgang til ekstra funksjoner og styring. Med perfekt bryggetemperatur, keramisk kvern og perfekt melkeskum får du alltid den beste kaffen – når du vil.

Espresso, cappuccino, latte macchiato eller cafe au lait – valget er ditt. Med OneTouch DoubleCup får du din favoritt med et enkelt tastetrykk – også to kopper samtidig om du ønsker det.

Siemens EQ.6 plus s700 /Netonnet.no

Latte Macchiato, kremet cappuccino eller ekstra sterk espresso – uansett hvilken spesialkaffe du bestemmer deg for: Med oneTouch Function gir din kaffemaskin deg den fullkomne kaffenytelsen helt enkelt og komfortabelt med bare et knappetrykk. Systemet tilbereder kaffe og melkespesialiteter helautomatisk. Den perfekte teknikken for en perfekt nytelse.

Siemens EQ.6 plus s700 /Netonnet.no

For hygienisk rengjøring av apparatet innvendig kan trakteenheten i kaffemaskinen ganske enkelt tas ut av enheten, rengjøres under rennende vann og enkelt settes på plass igjen. Dermed kan du igjen raskt nyte det du egentlig ønsker: den rene aromaen fra de dyktigste kaffespesialistene.

Siemens EQ.6 plus s700 /Netonnet.no

Hva du bør tenke på når du skal velge den beste smarte kaffetrakteren

Å kjøpe den beste kaffetrakteren krever litt kunnskap. Her er viktige hensyn å huske på.

Enkel bruk

Det er viktig å velge en smart kaffetrakter som er enkel å bruke. Noen maskiner krever komplisert eller intrikat programmering. Se etter et apparat som har et enkelt oppsett, intuitive knapper og en medfølgende brukermanual. En kaffetrakter med en kompatibel app skal være enkel å bruke. En ett-trykks manuell display er også praktisk.

Kapasitet

Smarte kaffetraktere er tilgjengelige i en rekke størrelser og kaffekapasiteter. En smart drypp kaffetrakter kan brygge opptil 12 kopper kaffe. En smart espressomaskin kan ofte brygge et enkelt skudd espresso, et dobbeltskudd eller en standard kopp kaffe for en drink i amerikansk stil.

Kompatibilitet/tilkobling

En annen kritisk faktor å vurdere er hvordan maskinen kobles til smartaktiverte enheter. Noen kaffetraktere kommuniserer via en app på en smarttelefon med Bluetooth, mens andre må kanskje koble til Wi-Fi. Det finnes også Alexa- eller Google-assistent-kompatible maskiner for de med en smart hjemmeenhet som reagerer på talekommandoer. Kaffemaskinene som jobber med Alexa eller Google, kan kreve en ekstra enhet for å fungere skikkelig.

Nespresso Krups Vertuo for store kopper kaffe med superrask oppvarming /Netonnet.no

Tilpasning

En av de viktigste fordelene med en smart brygger er muligheten til å tilpasse innstillingene. Mange har programmerbare starttider som kan ha kaffe brygget og vente om morgenen – eller annen tid på dagen. Det er også vanlig at smarte kaffetraktere har alternativer for bryggestyrke, mengde kaffe og til og med kaffestil hvis maskinen har en espresso- eller melkeskummende komponent.

Vedlikehold

Vedlikehold av smarte bryggerier – etter hver bruk – kan sammenlignes med andre kaffetraktere og krever vanligvis grundig vask av flyttbare deler, for eksempel kaffekannen og filterkurven hvis den er gjenbrukbar. Mange er oppvaskbare. Vær forsiktig med bunnen av maskinen, da feil vask kan skade den elektriske tilkoblingen.

Espresso- og cappuccino -maskiner er mer intrikate maskiner og krever spesiell oppmerksomhet. De viktigste komponentene i espressomaskinen som må vaskes nøye inkluderer kurv, spjeld, melkekanne og skumstav. Imidlertid har disse maskinene ofte en intern selvrensende mekanisme eller en påminnelse når det er på tide med en grundig rengjøring for å gjøre vedlikeholdet litt mer praktisk.

Planlegging

Smarte kaffetraktere er praktiske fordi de tillater planlegging av bryggetider. På den måten er en rykende varm kopp kaffe klar akkurat som du er klar til å starte dagen. Noen apparater har manuell planlegging på selve maskinen, mens andre styres via Wi-Fi eller Bluetooth. Noen smarte kaffetraktere vil ha begge deler.

Tilleggsfunksjoner

Andre funksjoner kan omfatte tilpassede drikkestørrelser, bryggestyrker eller temperaturinnstillinger. Noen maskiner kan inneholde en melkeskummende tryllestav for å lage drikker manuelt med oppvarmet melk og skum manuelt. Andre kan ha en automatisk melk og skumdispenser for enkle hjemmelagde kaféfavoritter som cappuccino og lattes. Noen smarte kaffemaskiner kan til og med lage andre drikker, som te.

Spørsmål: Kan du koble til en smart kaffetrakter via Wi-Fi?

Det er forskjellige tilkoblingsmuligheter for smarte kaffetraktere, og noen kan koble til Wi-Fi, mens andre bruker Bluetooth.

Grind & Brew Pro Testvinner 2019 – med timer /Whiteaway.no
Grind & Brew Pro Testvinner 2019 – med timer /Whiteaway.no

Spørsmål: Må jeg rengjøre min smarte kaffetrakter hver dag?

Mange kaffetraktere har selvrensende elementer, men det vil alltid være komponenter som bør vaskes etter hver bruk, for eksempel kaffekannen, melkebeholderen og melkeskumstaven.

Spørsmål: Hvor mye kaffe kan en smart kaffetrakter produsere?

Mengden kaffe en smart kaffetrakter kan produsere varierer fra apparat til apparat. Det er smarte dryppmaskiner som brygger opptil 12 kopper kaffe, og espresso- eller cappuccino -maskiner som kan brygge en enkelt kopp espresso eller en vanlig kopp kaffe.

Les mer om Vakre hyller til kjøkkenet – For oppbevaring og dekor, God og Rimelig Airfryer som er best i test – Også med smart funksjon eller Barisieur Kaffebrygger – Smart og retro lab-inspirert kaffemaskin.