Hopp til innholdet

Søte Trefigurer til dekor og pynt

Pynt opp hjem og interiør med disse søte og dekorative trefigurene som kan plasseres omkring på hyller og bord med letthet. Perfekt for å skape sjarmerende blikkfang i dekoren eller for å pynte opp hyller og kommoder. Trefigurer lages ofte av eik eller bøk og har et kjempefint tremønster og ofte et kreativt og søtt uttrykk, figurene gjenspeiler ofte dyr på en søt og sjarmerende måte.

Ichi Ni San trefigur /Nordicnest.no

Danske Woud lager dekorative trefigurer på tradisjonelt vis og med en form av sjarmerende dyrefigurer. Woud sine figurer er kjempefine å plassere omkring i huset og dekorere interiøret på. Figurene har et søtt og nyskjerrig uttrykk som kan endres ved å vippe hodet fra side til side. Trefigurene er laget og formet av massiv eik.

Hibo Hippopotamus fra Woud /Lampemesteren.no
Hibo Hippopotamus fra Woud /Lampemesteren.no
Nunu – Dekorative elefanter av tre /Nordicnest.no
Hibo Hippopotamus fra Woud /Lampemesteren.no

Pepperuglen og Saltuglen er ett sett med lekne og dekorative uglefigurer som også kan brukes som fullt funksjonelle salt og pepperkverner. Med sitt morsomme og søte design er disse trefigurene et perfekt tillegg til middagsbordet.

Dekorativ pepperbøsse – Spring Copenhagen /Glass og interiør
Saltuglen dekorfigur – Spring Copenhagen /Glass og interiør

Pepperfuglen er en kjempesøt og funksjonell pepperbørse som fremdeles hylles som et designikon fra etterkrigstiden og gjør middagsbordet litt mer morsomt og dekorativt. Pepperfuglen har også en kamerat som kalles saltpingvinen som er like søt og funksjonell

Pepperfuglen – Spring Copenhagen /Glass og interiør

Little Bird fra Normann Copenhagen er en søt serie av trefigurer som er laget av eik eller mørkere valnøtt og kommer også med malt overflate i en rekke friske farger. Little Bird figurene er kjempesøte å dekorere interiøret med for å skape kontraster eller sjarmerende blikkfang.

Little Bird figurer fra Normann Copenhagen /Lampemesteren.no

Danske OyOy lager en rekke søte figurer av tre som man kan pynte hus og hjem med. OyOy sine trefigurer lages med en rekke fine detaljer og blir ofte laget med en kombinasjon av forskjellige tresorter for å få frem ulike tremønster og farger. For eksempel bruker de ofte bøk og eik i sine figurer, noe som skaper fine kontraster i dekorfigurene.

Oyoy trefigurer /Nordicnest.no
Oyoy trefigurer /Nordicnest.no
Oyoy trefigurer /Nordicnest.no

Uglen er en kjent dansk trefigur som har et enkelt, men allikevel uttrykksfullt design som perfekt å plassere på toppen av en kommode eller hylle. Uglen kommer i en serie av forskjellige størrelser som gjerne kan plasseres sammen eller på forskjellige områder i boligen.

Andersen Owl / Glass og interiør

Little Bird har en abstrakt form med enkle detaljer hvor det bare er nebbet som skiller seg ut. Selv med sin enkle form er disse små dekor fuglene svært uttrykksfulle og de mange fargene er kjempefine å kombinere om hverandre.

Little Bird figurer fra Normann Copenhagen /Lampemesteren.no

Apen, designet av Kay Bojesen i 1951, er en klassisk dansk apekatt i tre som samtidig er et vakkert kunstverk. En perfekt gave til den designbevisste eller som dåpsgave til det lille barnet!

Les gjerne mer om Inspirasjon av vegghyller til gang, Nydelige Sengesett med Blomster eller Robotmopper – Vaskeroboter som mopper for et støvfritt og rent gulv.