Hopp til innholdet

Tallerkener i keramikk – Unike og flotte tallerkener av steintøy og keramikk

Tallerkener og servise av steintøy og keramikk er et veldig slitesterkt materiale som samtidig ser rustikk og landlig ut, og er perfekt for å skape en autentisk og sjarmerende atmosfære omkring matbordet. Tallerkener og servise i steintøy har økt i popularitet de senere år ettersom nye og spennende design har ankommet markedet.

I tillegg ønsker vi gjerne et servise som er litt spesielt og egenartet og som kan beholde fasong og utseende i mange år. Et servise som både ser dekorativt ut og som skaper varme tradisjonsrike følelser. I motsetning til den glatte og polerte overflaten til porselen produkter, vil tallerkener av steintøy og keramikk ofte ha en mer røff og ruglete overflate som skaper sin helt unike sjarm.

Liker du den retro stilen? Da vil du trolig elske den unike og sjarmerende Carla-serien fra danske Bloomingville. Servise, tallerken, kopper og tekanner er laget i utsøkt steintøy som er glasert og mønstret i et attraktivt retro og sjarmerende mønster, full av farger og former.

Elegant steintøy i kul retro stil /Nordicnest.no
Carla – Steintøy i unik og forfriskende retro stil /Nordicnest.no

Carla-mønsteret er en ekte klassiker fra Bloomingville og er håndmalt på fineste steingods. Serien er laget for å mikses og matches og er veldig fin å dekke opp med både til hverdags og ikke minst til fest!

Carla – Steintøy i unik og forfriskende retro stil /Nordicnest.no

Rustic fra House Doctor er en serie røffe og rustikke tallerkener, boller og servise som er håndlaget av keramikk og som har en herlig og levende glasur i grått og brunt. Det vakre med rustic serien er at hver og et produkt er unikt med sitt helt særegne mønster og imperfeksjoner, ruglete kanter og håndlagde vri, noe som skaper en dekorativ og spennende oppdekning.

House doctor – Rustic /Kitchentime.no

Rustic serien inneholder alt du trenger for å skape en komplett oppdekning av bordet og fungerer like fint til både hverdag som fest. Denne kule og unike serien av keramiske tallerkener og kopper vil definitivt vekke oppsikt og komplimenter fra gjester og kjære.

House doctor – Rustic /Kitchentime.no

Tallerkener og servise av steintøy og keramikk er som oftest laget ved å blande leire, jordelementer, pulver og vann som deretter brennes på høy varme for å få frem de gode egenskapene til keramikk og steintøy. Blant annet:

  • Slitesterkt
  • Ildfast
  • Oksidasjonsbestandig
  • Rustikk og unik tekstur

Det finnes mange spennende nye designserier av steintøy og keramikk servise og tallerkener på markedet som er tilgjengelige i flere fargevariasjoner og mønstre, noe som vil si at det er enklere enn noen gang for deg å finne din helt unike tallerken-serie som du kan ha i mange år fremover.

Signature fra Franske Le Creuset er en lekker serie av elegante tallerkener, kopper, eggeglass, pastatallerkener og mer i utsøkt finish. Signature serviset er laget av nydelig steintøy og kommer i en rekke vakre farger og fargetoner, slik kan du skape et fargerikt samspill av tallerkener, boller og krus og et spennende og dekorativ oppdekning.

Servise fra Le Creuset /Nordicnest.no
Steintøy servise fra Le Creuset /Nordicnest.no

De fargerike tallerkenene er laget av steingods av høy kvalitet, og de har en praktisk fordypning som gjør at saus og lignende holder seg på plass. De ripebestandige tallerkenene har et elegant design med de tre ikoniske ringene som ligger som en bord rundt oversiden av tallerkenen, og som har blitt Le Creusets signatur.

Perfekt for å skape et fargerikt bord – Signature fra Le Creuset /Nordicnest.no

Nordic Sea fra Broste Copenhagen er en serie av flotte tallerkener, kopper og servise laget av utsøkt steintøy med en vakker rustikk overflate som vil gjøre bordet både spennende og unikt. Nordic Sea kommer i flere nydelige blå-toner som komplimenterer hverandre på en perfekt måte.

Nordic sea fra Broste Copenhagen /Nordicnest.no
Nordic sea fra Broste Copenhagen /Nordicnest.no

Siden hver tallerken er håndlaget vil hver tallerken og kopp kunne ha en litt annerledes overflate og mønster, noe som setter sin helt egen karakter på serien.

Nordic sea fra Broste Copenhagen /Nordicnest.no

Les gjerne mer om delikate tallerkener av keramikk eller se den nydelige serien Raw fra Aida – Håndlaget Bestikk, Servise og redskaper i rustikk og rå stil. Se gjerne også Norgesglass serien – Tradisjonell og tidløs design til kjøkken og pynt og Gode og myke gulvtepper til soverommet.